About

Szerző

Fekete Tamás

Az első fotóimat 1962-ben kilenc évesen egy Penti géppel készítettem. Már akkor megérintett a körülöttem levő környezet megörökíthető-ségének varázsa, a megállíthatatlan idő fotók általi megállíthatóságának misztériuma. Kisgyerekként, családot alapító diplomás felnőttként, gyerekeket nevelő apaként a szűkebb környezetemet, utazásainkat fotografáltam. Lehetőségeim bővülésével alkalmam adódott bekapcsolódni az amatőr fotós életbe. Fotóklubok, fotós barátságok révén jutottam el az alkotó fotográfiához.

A természet szépsége, az emberi lélek és test szinte kiismerhetetlen sokszínűsége, titkos harmóniái mind-mind ellenállhatatlanul vonzanak. A fotózás, a körülöttem levő világ eseményeinek, természet és ember alkotta környezetének megörökítése, általam történő egyéni értelmezése az alkotás szabadságának semmihez sem fogható élményét nyújtja. A képkészítésben nincs számomra határ, nincsenek kötöttségek, nincsenek külső elvárások, csak az alkotás szenvedélye és egy jól sikerült kép esetén az öröme. Amatőr fotográfusként megunhatatlanul vonz a női lélek és a női test szépségeinek megörökítése és annak bemutatása az érdeklődők számára. Egy művészi női akt maga a csoda. Tele érzelmekkel, gondolatokkal, asszociációkkal, titkolt/titkos vágyakkal.

EFIAP, AMAFOSZ fotóművészként, a Felföldi Fotográfusok Szövetsége tagjaként, ha ezt az élményt másokkal is meg tudom osztani - úgy gondolom – nem munkálkodtam hiába.
valami megjegyzés